Laat je angstklachten behandelen in Amersfoort

Angst is je vijand en je vriend. Hoe zeer je er ook onder gebukt gaat: het is een deel van je, en altijd bij je. Het bepaalt hoe je dag verloopt: wat je doet, wat je uit de weg gaat. Eigenlijk heel dubbel: de angst heeft veel stukgemaakt, je hebt er veel door verloren en je bent het beu erdoor geleefd te worden.

En tegelijkertijd geeft het je een gevoel van veiligheid, van rust, controle en ritme. Angst is een huis waar je in woont.

Niet alles is van de angst

Angst is aanwezig. Het is op de voorgrond, onvermijdelijk, onontkoombaar. Angst schreeuwt je in je gezicht en duwt je door je leven. Daar gaan we heel concreet en direct iets aan doen: met praktische oefeningen verliest de angst stukje bij beetje zijn grip. Je hervindt en accepteert de redelijkheid.

Want je weet dat je angst niet te beredeneren is, dat het niet past bij de realiteit: je huis is schoon genoeg, de deuren zijn op slot en andere mensen zijn er niet op uit om je het leven zuur te maken.

Tegelijkertijd werken we aan wat je angst je oplevert of opgeleverd heeft. Bijvoorbeeld een gevoel van controle, de veiligheid van rituelen. Dat doen we omdat je met het wegnemen van de angst niet met een leegte achter moet blijven.

Opbouwen, afbreken, groeien

De behandeling is een combinatie van afbreken en opbouwen. En van jezelf beter leren kennen, de angstpatronen leren duiden. Over controle. Over loslaten. Gaandeweg kom je er achter dat je meer grip hebt op je klachten en dat je sowieso beter in het leven staat en meer kunt genieten.

Vragen over angstklachten?

Kijk ook eens op het forum over angst en fobie. Hier kun je anoniem je vragen over angst stellen. Ze worden gratis beantwoord door ervaren psychologen, waaronder ik zelf.

Leef niet in angst

Angstklachten zijn goed te behandelen. Zeker met de methode die Psycholoog Amersfoort hanteert. Jij bent de sleutel om er vanaf te komen, maar niet alleen. Als je de klachten herkent, of je hebt er nog vragen over, neem contact op.