Laat je burnout en stress behandelen in Amersfoort

Slechte balans is basis burn-out

Een burn-out is het einde van een lang proces waarin je je lichaam en je geest hebt uitgewoond. Het is geen kwestie van ‘teveel werk’. Er zijn genoeg mensen die ongehoord veel werken en nooit een burn-out krijgen. En omgekeerd zijn er mensen die netjes 36 uurtjes in de week maken en met een burn-out thuis zitten.

Veel meer dan teveel werk is een burn-out de optelsom van:

  • teveel energie steken in iets dat niet zo belangrijk voor je is
  • doorwerken zonder voldoening in je werk te vinden
  • echt belangrijke zaken uit het oog verliezen, en
  • te weinig je grenzen aangeven (op je werk, maar misschien ook wel thuis).

We pakken alles aan

We gaan op die vier onderwerpen in. Om te beginnen: je energie-huishouding. Wat gaat er mis, waar ga je te ver? Hoe kun je het herkennen en wat kun je er vervolgens aan doen. Je leert je eigen gedrag en gedragspatronen herkennen.

Tegelijkertijd leer je in het hier en nu te zijn. Naar je lichaam te luisteren. En niet alleen naar de vermoeidheid, maar ook al die andere signalen. De knoop in je schouder, de hoge adem, de bal in je buik, gapen terwijl je niet moe bent, je lichaam vertelt je vaak heel goed wat moeilijk is om te voelen. En: je lichaam liegt niet.

Terwijl je dat leert, ontdek je ook hoe je zinvol invulling geeft aan je leven. Je vindt het moeilijk dat goed voor ogen te hoeden in jachtige, snelle wereld waarin we leven. Wat dat betreft is het wel goed om even teruggeroepen te worden.

Cliënten geven aan na de behandeling meer te genieten van het leven, een zinvollere invulling te kunnen geven aan werk en privé, en in het geheel eenvoudigweg meer plezier te hebben.

Aandacht, tijd en deelnemen aan het leven

Het liefst ga je – na het eerste herstel – zo snel mogelijk weer aan het werk. Je hebt je burn-out namelijk niet alleen, hij ontstond in relatie tot andere mensen, en daar moet je hem ook verwerken. Als je jezelf afzondert verkramp je je energie-huishouding evenzeer. Daarbij kun je zo je nieuwe vaardigheden meteen in de praktijk kunt brengen.

Kom eens langs voor een gesprek

Is dit herkenbaar of wil je meer weten over stress en burn out klachten? Bel of mail mij gerust voor meer informatie of voor een afspraak.