Familieopstellingen in Amersfoort met Ingrid Wijnands

Zien waar je staat

‘Opstellingen’ zijn verbeeldingen van het netwerk aan mensen en relaties waarin jouw klacht of vraag zich afspeelt. De opstelling maakt vaak een diepe indruk, omdat je fysiek in de ruimte de verhoudingen en verbanden visualiseert. Je ziet, vaak in een oogopslag bepaalde aspecten over jouw situatie. En omdat het zo fysiek is, begrijp je het niet alleen met je hoofd, maar in je hele wezen.

Niemand is alleen. Niemand komt nergens vandaan.

Je leven speelt in meerdere ‘systemen’. Je gezin bijvoorbeeld. Of waar je werkt. Je familie of een oude vriendenclub. Het zijn groepen met eigen wetten en regels. Iedereen heeft een beetje een rol.

Al die systemen, hun verbanden en de rollen zijn onzichtbaar. Ze bepalen voor een groot deel hoe je je gedraagt en vooral hoe je je niet hoort te gedragen. De systemen hebben alles met jouw klacht te maken en ze kunnen het vangnet zijn dat je helpt uit je klacht te groeien.

Midden in jouw wereld

De opstelling tilt de onzichtbare wereld op en maakt haar zichtbaar. Alle onbewuste processen en verbanden zijn klip en klaar te zien. Je staat er middenin. Dat levert bijna altijd onmiddellijk inzicht op. Alsof het licht aangaat. Je ziet het en je begrijpt meteen wat jou kan helpen.

Hoe werkt een opstelling?

Je maakt hem zelf. Je bouwt het op, met mensen of met objecten. Je kiest intuïtief jezelf en je familieleden en/of andere personen die een rol spelen in het systeem waar je vraag mee samenhangt. Jij zet ze in de ruimte. Jij spreekt de verbanden uit. Jij maakt hardop denkend je systeem zichtbaar.

Het ervaren in een opstelling en je eigen in je systeem van herkomst, geeft een gevoel van heling op een diepere laag.

Heb je vragen over familieopstellingen of wil je direct een afspraak maken? Bel of mail voor een afspraak.