Therapie Amersfoort – Ingrid Wijnands

In ons eerste gesprek wil ik je vooral goed leren kennen. Je krijgt alle tijd en ruimte je verhaal te vertellen, ik zal doorvragen naar thema’s, onderwerpen en gebeurtenissen.

Je leert ook mij kennen; ik vertel je over mijn manier van werken bij Therapie Amersfoort en we komen er achter of de ‘klik’ er is, die belangrijk is voor het succes van de behandeling.

De balans hervinden

De balans is belangrijk als resultaat van de behandeling. Je vindt de balans terug, in je leven, in jezelf en de relatie met de wereld om je heen. Als die balans er weer is, merk je dat je zelf weer verder kunt, dat je je eigen koers weer kunt varen.

De balans is ook belangrijk in de behandeling bij Therapie Amersfoort. Mijn inzet als therapeut en die van jou zijn in evenwicht. Hoewel we verschillende rollen hebben, wegen ze even zwaar, ze zijn zelfs afhankelijk van elkaar. Je bent niet slechts een klacht of vraagstuk. Je bent een uniek en volledig mens, met unieke, bijzondere vaardigheden en kwaliteiten. Het is belangrijk voor me om je achtergrond te kennen, je stijl, wat je kunt en wat je belangrijk vindt.

Tijdens de sessies van Therapie Amersfoort werk ik intensief mee en zal ik je helpen het ‘vol te houden’.

Behandeling van Therapie Amersfoort in vier stappen

  • Stap 1: verkenning. We verkennen hoe je klacht in elkaar zit; wanneer het begon, waar het zijn oorsprong vindt, welke gebeurtenissen er een rol bij spelen, welke mensen in jouw leven er bij betrokken zijn – enzovoort. Op deze manier krijg je rust en overzicht. De kluwen ontwart, je krijgt perspectief.
  • Stap 2: wat houdt je tegen? We gaan dieper in op je gedrag, op de patronen die je vasthouden, die je belemmeren om verandering te zien of aan te gaan. Dan is de vraag of het ook anders kan; en hoe dat er dan uitziet.
  • Stap 3: ontwikkelen nieuw ‘gereedschap’. Wat staat je te doen? Hoe pak je dat aan? Dat nieuwe gereedschap kan ook gaan over ander gedrag zoals ‘niet meer alles vasthouden’ of ‘streven naar perfectie’, ‘meer loslaten’ en ‘vertrouwen op je eigen sterke benen’.
  • Stap 4: kracht en balans hervinden. Deze stap gaat over die eigen sterke benen. Hoe word je zo sterk, dat je het (weer) alleen aankunt?

Wat kan Therapie Amersfoort voor jou doen

Wil je meer weten over Therapie Amersfoort? Bel gerust voor een afspraak of stuur een email ter attentie van Ingrid Wijnands- Therapie Amersfoort. Ik help je graag.